ISO 10002:2018 – Upravljanje zadovoljstvom kupaca


Opravdano ili ne – pritužbe kupaca sastavni su dio poslovanja u proizvodnoj i uslužnoj industriji. Primjenom prikladnih procesa za upravljanje pritužbama nezadovoljnog kupca možete pretvoriti u zadovoljnog. Smjernice norme ISO 10002:2018 vašoj organizaciji pružaju vodstvo u pogledu najboljeg načina kreiranja tog procesa – a mi Vam pružamo prikladan audit i potvrdu sukladnosti u skladu s razinom zrelosti. Cilj norme je uspostavljanje sustava upravljanja zadovoljstvom kupaca s pozitivnim posljedicama za obje strane: vaši će se proizvodi i usluge poboljšati kroz povratnu informaciju, a ugled tvrtke kroz posvećivanje pažnje kupcima.
Usrećite svoje kupce

Uspješno upravljanje zadovoljstvom kupaca odlikuje otvorenost prema pitanjima, pritužbama i zahtjevima – s tim ciljem potaknite svoje kupce na davanje povratne informacije u bilo kojem obliku. Konstruktivna povratna informacija vašoj će organizaciji pomoći pristupiti uklanjanju pogrešaka na sustavan način usmjeren prema pronalaženju rješenja. Istovremeno će vaši zaposlenici spoznati da je sveobuhvatna korisnička usluga temelj održivog poslovnog uspjeha.
Direktiva ISO 10001 pruža korisna pravila ponašanja te detaljno opisuje kako primijeniti i održavati učinkovit proces upravljanja zadovoljstvom kupaca. Saznajte što se može učiniti kad nema trenutačnog rješenja. U slučaju pravnih konflikata, smjernice se nalaze unutar norme ISO 10003, a za potrebe nadzora i mjerenja zadovoljstva kupaca norma ISO 10004.

Ovako to ide

Sukladno posebnim uvjetima unutar vaše organizacije na raspolaganju su vam dvije vrste audita: možemo procijeniti vaš proces upravljanja zadovoljstvom kupaca u sklopu sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001, ili zasebno u obliku audita procesa. U oba slučaja, norma ISO 10002 pružit će potreban okvir. Naglasak je na usklađenosti procesa s vašom korporativnom politikom, prikladnosti i razini primjenjivosti procedura i prilikama za stalni napredak.