EFQM Model izvrsnosti


Dobro ste upoznati s modernim sustavima i metodama upravljanja, ali želite više. Tražite inicijative i mjere za napredovanje koje će vašoj organizaciji pružiti jasan cilj i svrhu u skladu s vašom strategijom uzimajući u obzir vlastita vodeća načela. Cilj vam je povećanje korporativne kvalitete i konkurentnosti. Model izvrsnosti Europske zaklade za upravljanje kvalitetom iz Bruxellesa (EFQM) sa svojom holističkom korporativnom perspektivom nudi savršen pristup za implementaciju TQM (Total Quality Management) koncepta za upravljanje kvalitetom. DQS nudi širok raspon procjena prema zahtjevima EFQM modela kojima vas podupiremo na vašem putu prema odličnim postignućima.
DQS – dugogodišnji član EFQM-a

EFQM model razvijen je 1988. godine kako bi se europske tvrtke osnažilo za globalnu konkurenciju. Zadnja verzija iz 2020. godine nadopunjena je najnovijim postignućima i potrebama organizacija. Osnovni zahtjev je uključenje svih zaposlenika u proces kontinuiranog poboljšanja kako bi se postigli i održali bolji rezultati. Evaluacija devet kriterija, temeljenih na osam osnovnih principa, čini tri stupa EFQM-a: „Ljudi – procesi – rezultati“. Interakcija preduvjeta („Čime se vaša organizacija bavi?) i postignutih rezultata („Što vaša organizacija postiže?) potiče učenje i time inovativnu moć svih zaposlenika – glavno obilježje procesa stalnog poboljšanja.
Jedna od karakteristika EFQM-a je troslojna samoevaluacija razine zrelosti  organizacije uz pomoć tzv. „RADAR Logic“ alata (rezultat-pristup-implementacija-procjena&ocjena), kao svojevrsne adaptacije PDCA ciklusa. Samoevaluacija će vam pokazati vlastitu poziciju nasuprot pozicije vaših konkurenata.

Kako Vam DQS može pomoći?

Kao član EFQM-a i partner Njemačke inicijative za kvalitetu „Ludwig-Erhard-Preise e.V. (ILEP)“ nudimo Vam implementaciju paneuropskih harmoniziranih evaluacija „Committed to Excellence (C2E)“ i „Recognised for Excellence (R4E)“ , kao i drugih specijaliziranih EFQM procjena. U svakom slučaju DQS procjenitelji pratit će vas kroz interpretaciju i implementaciju EFQ modela. C2E je međunarodno priznata oznaka koja vam omogućava praktičan i jednostavan uvod u filozofiju izvrsnosti. R4E dodjeljuje se organizacijama koje su već postigle unaprijed definiranu razinu implementacije EFQM načela.

Ovako to ide

Zajedno s vama DQS procjenitelji ocjenjuju 8 osnovnih principa i devet kriterija izvrsnosti. Dobivate certifikat priznanja kao i izvještaj s identificiranim snagama i potencijalom za napredak organizacije.