EFQM – Model izvrsnosti 2013


Dobro ste upoznati s modernim sustavima i metodama upravljanja, ali želite više. Tražite inicijative i mjere za napredovanje koje će Vašoj organizaciji pružiti jasan cilj i svrhu u skladu s Vašom strategijom uzimajući u obzir vlastita vodeća načela. Cilj Vam je povećanje korporativne kvalitete i konkurentnosti. Model izvrsnosti Europske zaklade za upravljanje kvalitetom (EFQM) sa svojom holističkom korporativnom perspektivom nudi savršen pristup za implementaciju TQM koncepta (Total Quality Managemet). DQS nudi širok portfelj procjena prema zahtjevima EFQM modela, kojima Vas podupiremo na vašem putu prema odličnim postignućima.
DQS – dugogodišnji član EFQM-a

EFQM model razvijen je 1988. godine kako bi se europske tvrtke osnažilo za globalnu konkurenciju. Zadnja verzija iz 2013. godine nadopunjena je najnovijim postignućima i potrebama organizacija. Osnovni zahtjev je uključenje svih zaposlenika u proces kontinuiranog poboljšanja kako bi se postigli i održali bolji rezultati. Evaluacija devet kriterija, temeljenih na osam osnovnih principa, čini tri stupa EFQM-a: „Ljudi – procesi – rezultati“. Interakcija preduvjeta („Čime se Vaša organizacija bavi?) i postignutih rezultata („Što Vaša organizacija postiže?) potiče učenje i time inovativnu moć svih zaposlenika – glavno obilježje procesa kontinuiranog poboljšanja.
Jedna od karakteristika EFQM-a je troslojna samoevaluacija razine zrelosti Vaše organizacije uz pomoć tzv. „RADAR Logic“ alata (rezultat-pristup- implementacija-procjena&ocjena), kao svojevrsne adaptacije PDCA ciklusa. Samoevaluacija će Vam pokazati vlastitu poziciju nasuprot pozicije Vaših konkurenata.

Kako Vam DQS može pomoći?

Kao član EFQM-a i partner Njemačke inicijative za kvalitetu „Ludwig-Erhard-Preise e.V. (ILEP)“, nudimo Vam implementaciju paneuropskih harmoniziranih evaluacija „Committed to Excellence (C2E)“ i „Recognised for Excellence (R4E)“ , kao i drugih specijaliziranih EFQM procjena. U svakom lsučaju, DQS procjenitelji pratit će Vas kroz interpretaciju i implementaciju EFQ modela. C2E međunarodno je priznata oznaka koja Vam omogućava praktičan i jednostavan uvod u filozofiju izvrsnosti. R4E dodjeljuje se organizacijama koje su već postigle unaprijed definiranu razinu implementacije EFQM načela.

Ovako to ide

Zajedno s Vama, DQS procjenitelji ocjenjuju 8 osnovnih principa i devet kriterija izvrsnosti. Dobvate certifikat priznanja kao i izvještaj s identificiranim snagam i potencijalom za napredak Vaše organizacije.