Privatnost podataka

Privatnost podataka

Dobrodošli na našu internetsku stranicu. Drago nam je da ste pokazali interes za DQS Zagreb (dalje: „DQS”). Važno nam je održavati privatnost podataka naših klijenata i drugih zainteresiranih strana kao i pridržavati se tajnosti telekomunikacijskih podataka pri kreiranju naših proizvoda i usluga.
Sve javno dostupne stranice mogu se posjećivati bez autentifikacije korisnika. Kako bismo kontinuirano poboljšavali prisutnost DQS-a na internetu tijekom posjeta našoj internetskoj stranici prikupljaju se statističke informacije, poput broja posjetitelja na stranici. Bilježi se korisnik, IP adresa, vrsta kompjutera i preglednika, datum posjete, pružatelj internetske usluge, vrijeme posjete i zapisnik pristupa datotekama za preuzimanje. Ove se informacije koriste isključivo u interne svrhe.
Alati koji se koriste na ovoj internetskoj stranici uključuju Google Analytics, Google Inc. uslugu za web analizu (“Google2). Google Analytics koristi tzv. “kolačiće”, tekstualne podatke koji se spremaju na vašem kompjuteru i omogućuju analizu vaših aktivnosti na stranici (učestalost, navigacija, poveznice, preferencije itd.). Informacije dobivene na temelju kolačića prilikom vaše posjete ovoj stranici (uključujući vašu IP-adresu) pohranjuju se na Google serveru u SAD-u. Google ove informacije koristi za evaluaciju vašeg korištenja internetske stranice, pripremu izvještaja o ukupnim aktivnostima na stranici za administratora stranice i za potrebe daljnjeg unaprjeđivanja i usavršavanja internetskih usluga. Google ove informacije može ustupiti trećim stranama, unutar zakonskih okvira ili ako te treće strane ugovorno obrađuju podatke za Google. Google ni u kojem slučaju ne smije povezati te podatke ili druge Google podatke s vašom IP adresom. Podešavanjem svog preglednika možete spriječiti instalaciju kolačića, no to bi moglo imati utjecaja na potpun pristup svim funkcijama internetske stranice. Korištenjem ove internetske stranice Googleu dajete svoj pristanak na prikupljanje i obradu podataka o vašoj internetskoj aktivnosti unutar konteksta, gore navedene vrste i svrhe. Za više detalja molimo pročitajte Google opće uvjete poslovanja na http://www.google.com/analytics/de-DE/tos.html.
Bez vašeg izričitog pristanka nema automatskog prikupljanja, obrade ili korištenja osobnih podataka korištenih prilikom posjete internetu. Od vas se neće tražiti otkrivanje osobnih podataka kako biste koristili našu internetsku stranicu. Ali u određenim slučajevima trebat ćete unijeti svoje ime i adresu kao i neke dodatne informacije kako bismo vam mogli pružiti traženu uslugu. U svakom takvom slučaju bit ćete upozoreni. Nadalje, arhivirat ćemo samo one podatke koje ste nam dali dobrovoljno ili automatski.
Na primjer: kad unesete svoje podatke u kontakt obrazac, dobrovoljno ih dajete DQS-u. Obrasci se e-poštom prosljeđuju DQS-u, bez dodatne enkripcije. Napominjemo da tijekom prijenosa sve informacije mogu biti dostupne trećim stranama. Za potrebe sigurnosti ne biste trebali davati nikakve lozinke ili druge informacije koje želite zadržati u tajnosti. Svi dani podaci ili podaci unešeni u elektronske obrasce elektronski se arhiviraju. Ako želite promijeniti ili korigirati podatke koje ste pohranili kod nas ili ako išta želite izbrisati, molimo da nas obavijestite putem e-pošte. Sa svim traženim osobnim podacima postupa se u skladu s hrvatskim Zakonom o zaštiti osobnih podataka.
Nema prosljeđivanja podataka trećim stranama osim ako to ne zahtijeva obrada vašeg zahtjeva. U slučaju korištenja usluga partnera pri obradi podataka, ugovorom ih obvezujemo na upravljanje podacima u skladu s propisima o zaštiti podataka i našim vlastitim zahtjevima te im zabranjujemo korištenje istih podataka za svoje ciljeve ili njihovo prosljeđivanje trećim stranama. Javnim tijelima podaci su dostupni u skladu sa zakonom. I naši zaposlenici i naši partneri obvezani su na održavanje povjerljivosti.
Naša internetska stranica koristi kolačiće kako bi vam olakšala upotrebu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski server šalje vašem pregledniku i koji se pohranjuju na vašem tvrdom disku. Preglednici su obično podešeni da dopuste korištenje kolačića. Većina preglednika dopušta i onemogućavanje kolačića ili može biti podešena da prikazuje upozorenje prije dopuštanja upotrebe kolačića.
Što se tiče direktnih ili indirektnih hiperveza prema drugim internetskim stranicama van područja odgovornosti DQS-a svaka potencijalna odgovornost DQS-a ograničena je na slučajeve gdje DQS ima spoznaju o sadržajima i gdje bi bilo tehnički izvedivo i razumno za DQS da spriječi korištenje protuzakonitog sadržaja. Ovime izričito izjavljujemo da u trenutku postavljanja hiperveza na povezanim stranicama nije bilo dokaza o protuzakonitom sadržaju. Nemamo nikakvog utjecaja na sadašnji ili budući dizajn, sadržaj ili autorska prava povezanih stranica. Ovime se izričito ograđujemo od svih sadržaja svih povezanih stranica koji su promijenjeni nakon postavljanja hiperveza, i od bilo kojeg sadržaja koji se može smatrati protuzakonitim ili nemoralnim.
Ne prihvaćamo odgovornost za stranice drugih organizacija kojima se pristupa putem hiperveza na našoj stranici.
Sadržaj ove internetske stranice podliježe autorskim pravima. Osim za potrebe korištenja u privatne svrhe ili druge vlastite svrhe u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, prikazane informacije i sadržaji mogu se koristiti samo uz naše odobrenje.
Na zahtjev i u skladu s primjenjivim zakonima, pismeno ćemo vas obavijestiti koje smo vaše osobne podatke pohranili. Naš javni indeks procedura uključuje sažetak podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. U skladu sa zakonom vi imate pravo na ispravak, brisanje ili blokiranje tih osobnih podataka.
DQS primjenjuje tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi se zaprimljeni podaci zaštitili od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neovlaštenih osoba. Naše sigurnosne mjere se kontinuirano nadograđuju kako bi bile u skladu s najnovijim tehnološkim dostignućima.

Prijava u MyDQS portal za klijente

Pod domenom https://www.mydqs.com članovi DQS Grupe (DQS GmbHDQS Holding GmbHDQS CFS GmbHDQS Medizinprodukte GmbH) kao zajednički upravljači prema Članku 26 Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) našim klijentima nude mogućnost zaštićenog registriranja (lozinka) na portal za klijente (u daljnjem tekstu “MyDQS”) gdje Vam je omogućen pristup certifikacijama, narudžbenicama, izvještajima i ostalim relevantnim dokumentima.

Ako od svog DQS savjetnika zatražite pristup MyDQS portalu, savjetnik će za Vas kreirati podatke za prijavu na temelju Vaših relevantnih kontakt podataka (ime, adresa elektroničke pošte) i DQS broja Vaše organizacije. Vaše je ime potrebno kako bi se točno znalo tko je zatražio pristup. Adresa Vaše elektroničke pošte potrebna je za slanje poveznice (linka) za početnu registraciju.

Za završetak registracijskog procesa trebat ćete unijeti dodatne obavezne informacije o svojoj tvrtki. Ako ste dobrovoljno dali i svoj broj telefona za potrebe kontakta, taj će se broj također unijeti u Vaš račun. Nakon prve registracije postavit ćete svoju vlastitu lozinku. Adresa Vaše elektroničke pošte i ta lozinka omogućavaju Vam pristup Vašem računu.

Uz ovlaštenje možete dodavati i aktivirati dodatne članove iz svoje organizacije. Kako biste kreirali mogućnost prijave, morat ćete dati sljedeće podatke o osobi koju želite registrirati:

  • Pozdravni izraz (Mr. – gospodin; Mrs. – gospođa)
  • Ime i prezime
  • Pozicija / funkcija
  • Adresa elektroničke pošte
  • Kontakt podaci

Novi korisnik će dobiti poveznicu (link) za aktivaciju. Poveznica vrijedi 24 sata. Ako se račun ne aktivira, podaci koje ste dali za potrebu kreiranja prijave se automatski brišu nakon 48 sati. Administrator organizacije također može u bilo kojem trenutku obrisati dodatne račune unutar samog portala.

Obrada podataka vrši se prema Vašem zahtjevu sukladno Članku 6, stavku 1, podstavku 1 slovo b OUZP-a u gore navedene svrhe za izvršenje ugovora koji imamo s Vama i predugovorne mjere, kao i na temelju legitimnog interesa članica DQS Grupe da svojim klijentima zajednički pruže dodatne usluge sukladno Članku 6, stavku 1, podstavku 1 slovo f OUZP-a.

Ako želite deaktivirati cijeli račun svoje organizacije, možete u bilo kojem trenutku zatražiti deaktivaciju od DQS-a elektroničkom poštom. Osobni podaci koje obrađujemo u kontekstu MyDQS portala će se tada automatski izbrisati nakon što su riješena sva ugovorna pitanja, osim ako niste pristali na dodatno čuvanje podataka (posebice podataka o tvrtki i računa korisnika) sukladno  Članku 6, stavku 1, podstavku 1 slovo a OUZP-a ili ako zakonske odredbe o čuvanju podataka ne sprečavaju brisanje.

U principu svoja prava kao osobe čiji se podaci obrađuju možete ostvariti prema bilo kojem članu DQS Grupe. Interno je prvenstveno odgovoran DQS GmbH .

Ako imate pitanja u vezi s obradom vaših osobnih podataka, slobodno se obratite našem službeniku za zaštitu podataka, koji je također nadležan i za vaše upite, zahtjeve ili prigovore.

DQS Zagreb d.o.o.
Službenik za zaštitu podataka
katarina.dulibic@dqs.hr
Avenija Većeslava Holjevca 23
10010 Zagreb
Hrvatska
Tel. +385 1 6609 136
Indeks javnih procedura
Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka službenik za zaštitu podataka na prikladan način omogućuje pristup sljedećim informacijama:
1. Ime i adresa kontrolora:
DQS Zagreb d.o.o.
Avenija Većeslava Holjevca 23
10010 Zagreb
Hrvatska
2. Direktor društva:
Darko Hibler
3. Odgovorna osoba za obradu podataka:
Katarina Dulibić
4. Svrha prikupljanja, obrade i korištenja podataka:
DQS je vodeće uslužno poduzeće s klijentima iz svih poslovnih i industrijskih sektora. Opseg usluga uključuje procjene i certifikacije sustava upravljanja i povezanih usluga. Podaci se prikupljaju, obrađuju i koriste u svrhu ispunjenja gore navedenih namjera.
5. Opis grupa podatkovnih predmeta i pripadajućih podataka ili kategorija podataka:
Podaci o klijentima, podaci o zaposlenicima, kao i podaci o dobavljačima koliko je potrebno kako bi se ispunile gore navedene namjere.
6. Primatelji ili kategorije primatelja koji mogu zaprimiti podatke:
Javna tijela nakon predstavljanja važećih zakonskih odredbi, vanjskih ugovora prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka, kao i vanjska tijela (npr. akreditacijska tijela) i odjeli DQS-a s ciljem ispunjenja namjera navedenih u točki 4.
7. Standardni period za brisanje podataka:
Zakonski su određeni različita razdoblja i zahtjevi za čuvanje podataka. Nakon isteka tih razdoblja odgovarajući podaci se automatski brišu. Podaci na koje se ne odnose ove odredbe brišu se kad namjere iz točke 4. više ne vrijede.
8. Planiran prijenos podataka trećim stranama:
Nema planova za prijenos podataka trećim stranama; u suprotnom napravit će se odgovarajuće pravne pretpostavke.

DQS Zagreb d.o.o.
Službenik za zaštitu podataka